30.10.2013

Appelsiinisuklaakakku

Ihanan tuhti suklaakakku höystettynä vienolla appelsiinin maulla. Ohje on Kenneth Narsin Purtavaa Pohjolasta -kirjasta, jonka mukaan kyseinen kakku on porvoon vanhassakaupungissa sijaitsevan liikkeen, Pienen Suklaatehtaan, suosituimpia leivonnaisia. Ja uskomattoman helppotekoinen. Edes minä en voi kieltää sitä. 

Appelsiinisuklaakakku
8 palaa (ainakin!)

3 kananmunaa
4 1/2 dl sokeria
6 rkl kaakaojauhetta 
2 tl vaniljasokeria
3 rkl appelsiinimarmeladia
150 g voita sulatettuna 
2 1/4 dl vehnäjauhoja

Kuumenna uuni 190-asteiseksi. Sekoita aineet kulhossa tasaiseksi taikinaksi ainesluettelon mukaisessa järjestyksessä. Voitele irtopohjavuoka, kaada taikina vuokaan ja tasoita.
Paista kakkua 25-35 minuuttia uunin keskitasolla niin, että se jää keskeltä hiukan kosteaksi. Päälle voi halutessaan lorauttaa sulatetut suklaat tai tarjota vaikka vaniljajäätelön kanssa. Kukin tyylillään :)

------

On kyllä hyvä. Ajattelin tehdä jouluksi jonkinlaisen variaation tästä, ehkäpä vaihtamalla appelsiinin karpaloihin ja kuorruttamalla tummalla suklaalla. Toimisikohan? 
Harvemmin leivon ilman kummempaa syytä (ellei makenhimoa lasketa), ja tällä kertaa syy leipomiseen oli niinkin fiksu kuin - uudet lautaset! Iittalan Outletissa on meneillään IIK! shoppailupäivät ja Filippa K:n Rörstrandille suunnittelemat Ink Stripe lautaset olivat tarjouksessa ja näin ollen ihan pakko kotiuttaa. Eikä nämä kuulemma ole heidän valikoimassaan normaalisti, joku pieni erä vain. Iik, pakko hamstrata varmaan vielä muutama varalautanen kaappiin ;)

Suklaista pikkulauantaina kaikille!

-M- 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti