19.2.2014

Päivittäisistä kauneudenhoitorutiineista

Miksi olenkaan koskaan ikinä jättänyt meikit naamaan mennessäni nukkumaan. Vaikka sitä olisi kuinka väsynyt tahansa, tai kuinka humalassa tahansa (jota ei enää juuri tapahdu..), tai mitä tekosyitä sitä nyt onkaan, ei siihen kasvojenpesuun oikeasti tuhlaannu paljon kallista aikaamme. Aamulla peilistä tuijottaa huomattavasti freesimpi aamunaama, kun vähän illalla roiskii vettä ja putsaria kasvoille.
Kävin pitkästä aikaa kunnolla kosmetiikkaostoksilla ja pistin sen puolen ruotuun. Jonkin aikaa käytin Dermosilin jotain perus kasvojen puhdistussaippuaa joka ei alkuunkaan sopinut iholleni, kuivatti ihan julmetusti. Nyt putsarina paikkaansa puolustaa Clinique Liquid Facial Soap Extra-mild, herkälle ja kuivalle iholle. Aamuin illoin käytettynä putsaa kasvoistani unihiekat ja vähät meikit, jättäen ihon raikkaaksi ilman minkäänlaista kiristyksen tunnetta. Näitä pitäisi tosin olla kaksin kappalein, sillä illalla kun suihkussa pitäisi pestä kasvot, huomaa että puteli onkin vessassa - ja toisin päin.
Vuosien aikana olen kokeillut yhtä sun toista kasvovoidetta, löytämättä kuitenkaan sitä oikeaa. Talvisin poskipäistä herkästi ärsyyntyvä, mutta T-alueelta rasvaisuuteen taipuvainen ihoni ei ole helpoin ihotyyppi hoitaa. Vielä ei ole eteen tullut tapausta, jolla hoitaisi molemmat, rasvaisuuden ja herkkyyden.
Aiemmin olin kuvitellut ihotyyppini olevan ennemminkin herkkä kuin rasvoittuva, mutta nyt ostin kosmetologin ehdotuksesta rasvoittuvalle sekaiholle tarkoitetun päivävoiteen. Kyseessä on Clinique Superdefense SPF 20 Daily Defense Moisturizer. Yhdestä purkista kosteutus, antioksidantit ja aurinkosuoja. Voide on kevyttä ja nopeasti imeytyvää, ei kirvele kuivuneissakaan "länteissä" mikä on ollut todella monissa voiteissa ongelmana. Varsin miellyttävää käyttää. Iso plussa aurinkosuojasta. Talvisin en muutoin käyttäisi lainkaan aurinkosuojaa, kesälläkin muistan suojata ihoni vain jos menen makaamaan aurinkoon auringonotto mielessä. Vaikutukset varmaan näkyvät iholla tuonnempana elämässä... Parin viikon käytön jälkeen ihoni on pehmeä ja ravitun näköinen, rasvaisuuskin pysyy hallinnassa. Kaikinpuolin kauniimpi iho. Olisiko tästä nyt luottovoiteeksi? Mutta pelkästään tällä voiteella en herkkine poskipäineni pärjää.
Sain testiin myös pienen purkillisen Clinique Redness Solutions Daily Relief Cream voidetta, joka riitti pari viikkoa(!) päivittäisessä käytössä. Voide rauhoittaa ärtynyttä ihoa ja hillitsee punoitusta. Tätä olen levittänyt vain poskipäille niiden ollessa ärtyneet tai illalla kasvopesun jälkeen yövoiteen roolia toimittamaan. Apu on ollut välitön. Harkitsen vakaasti voiteen ostamista Superdefense -voiteeni rinnalle.
En omista varsinaisesti mitään yövoidetta (vielä). Tähän asti olen yöksi levittänyt Lumene Sensitive Touch 5min SOS Creamia, rauhoittavaa tehovoidetta. Nyt sekin puteli alkaa vedellä viimeisiä. Täytyy varmaan alkaa perehtyä paremmin noiden yövoiteiden ihmeelliseen maailmaan, alkaa tätä ikääkin jo olla ;)

Hyvät keskiviikot kaikille! :)

-M-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti