20.6.2014

Kalkkia pintaan!

Tuntui se silloin hyvältä ajatukselta ja pitkään sitä katselinkin ihan tyytyväisenä (mun mittapuulla 1,5v on pitkään, kysykää vaikka Jaakolta). Komeron siivouksen yhteydessä viime lokakuussa sekoitettu kalkkimaali muistutti taas itsestään. Niin tyyristä, ettei raaskinut pohjia heittää menemään silloin. Sekoitettu maali kestää hyvänä vuoden päivät, vaikkakin vähän saa möyhentää ämpärin pohjalle juuttunutta kalkkimassaa. Keskiviikkona pyörin pitkin huushollia hullunkiilto silmissä ja mietin, mihin sen jämän sutis. No siihen takan taustaan. Tietty.
Lähtökohta (yllä). Silmiä särkee. 1,5 vuotta tuntuu äkkiä ikuisuudelta. Seinässä vähän laastiroiskeitakin. Ja takka vielä nokeamaton. Takkakin kaipaisi näköjään kalkkikerrosta.
Ensimmäisen kerroksen kuivuttua näytti jo tosi kivalle (kuvassa ei vielä täysin kuivunut). Mietin pitkään vedänkö toisen kerroksen. Yksikin olisi voinut riittää, koska pohja oli kuitenkin entuudestaan harmaa. Päätin kuitenkin sutaista toisen kerroksen..
Märkänä seinä näyttää aika hurjalta, mutta tasoittuu nopeasti. 
Ah.
Pidän pinnan rauhallisesta, yksivärisestä sävystä, josta rappauksen sikinsokin vedot kuitenkin erottuvat (eivät tosin ruudun läpi).

Vieläkin sitä maalia jäi, mutta nyt taidan jättää maalin vain paikkausta varten. Ja laittaa uuden sävyn tilaukseen! En tiedä loistavampia maaleja kuin Kalklitir kalkkimaalit. Murretut sävyt, elävä mattamainen lopputulos. Voiko muuta edes toivoa? Paitsi tietty sitä alhaisempaa hintaa, kun tekee mieli repiä tapetit seiniltä ja maalata koko talo näillä! ;)
Harkitsen vakavasti maalaavani tuvan seinätkin näillä, mutta keittiön puolen seinät aiheuttavat päänvaivaa. Kun paistorasva roiskuu seinille, kuinkahan on pesun laita? Lasi vesipisteen ja lieden takana ei houkuta.. Toisaalta keittiön seinään olis huikeaa saada marokkolaattaa... Olisitte nähneet isännän silmät kun heittelin ideoitani ilmoille :D

Nyt täytyy vetää mietintämyssy syvälle päähän ja himppasen nesteyttää pieniä aivosoluja, ehkä se ajatus siitä kirkastuu ;)

Hyvää Juhannusta kaikille!

Miia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti