8.12.2015

DIY / Pakettikortit

Paketointi on ihanaa puuhaa. Tykkään, että jo paketoinnista näkyy nähty vaiva. Tosin eihän paketoinnissa mitään vaivaa ole, hauskaa tuusailuahan tuo. Taustalle joululauluja ja mukiin glögiä :)
Viime jouluna valloillaan oli kastehelmikoristelu, johon matti myöhäisenä heräsin vasta tänä jouluna. Samalla kun tekee kuuseen parit koristeet, tulee helposti myös näyttävät pakettikortit.
Läjään kuvanmukaisia pakettikortteja tarvitset:
paketin askartelumassaa (itsestään kuivuvaa)
Kastehelmi kulhon
aakkosleimasimet
pillin
kaulimen
lasin tai pyöreän muotin
tilkan vettä
 
Kaulitse taikinasta muutaman millin paksuinen levy. Pyöräytä kulhoa taikinan päällä - älä kuitenkaan paina liian syvään, tulee muutoin reikiä. Paina lasilla tai muotilla haluamastasi kohdasta. Taikina jää aika kivasti ainakin lasiin, napauttamalla lasia irtoaa kyllä siististi. Tee pillillä ripustusreikä ja paina leimasimilla nimi. Tasoittele reunat vedessä kostutetulla sormella. Käyttämäni askartelumassa oli itsestään kuivuvaa, mutta jos sen jättää pöydälle kuivumaan, se tuppaa käpristymään reunoista. Jos se ei haittaa, jätä pöydälle. Nopeutin kuivumista kiertoilmauunissa, 50 asteessa, luukku raollaan kosteuden poistumiseksi. Käpristymisen estämiseksi kääntelin pyörylöitä välillä. Simppeliä. Kannattaa kokeilla :)
Kastehelmikoristelun äiti on varmaankin ideanikkari Kaisa, jolla on ideoita joka lähtöön! Tsekkaa Kaisan blogi NO HOME WITHOUT YOU, ellei ole entuudestaan tuttu :)
 
 
Askartelun iloa!
 
Miia
 

 


2 kommenttia:

  1. Nuo kortit on aivan ihania! Ihastuisin ikihyviksi tommoisesta pakettikortista <3 Taidan heti kopsata idean ja tehdä parit koristeet tolla tekniikalla. Kiitos hyvästä ideasta.
    Kiva blogi sulla täällä, jään innolla seurailemaan.
    Ihanaa joulukuuta <3

    VastaaPoista
  2. Kiitos ja rentoa joulun odotusta sinullekin :) Koristeet ovat kieltämättä näyttävät ja helpot tehdä, kannattaa ehdottomasti kokeilla! :)

    VastaaPoista