1.6.2015

Voisin diagnosoida itselleni ompeloosin

Ompeloosi. En tiedä mikä se on, mutta kuulosta siltä, että mulla on just se. Pakko vaan ommella, ommella ja vähän vielä ommella. Ja ratkoa joka toinen sauma ja ommella uudestaan, mutta ei se mitään! Jokainen pienikin hetki, jonka jostain saa itselleen nipistettyä, menee lahjakkaasti tämän uuden harrastuksen parissa.
Uusia kankaita lähtee tilaukseen liki viikoittain. Pääasiassa tilaukseni lähtevät Noshin suuntaan. Sieltä ne parhaat trikoot tulee, luomuna. Yritän ne aina vaivihkaa noutaa Siwasta ja sujauttaa pesukoneeseen miehen huomaamatta. Naurettavaa. Kai nyt aikuinen ihminen saa kankaita ostaa. Ihan kuin teininä kun yritti piilottaa siideripulloa omaan huoneeseen vanhempien huomaamatta :D
Nyt kun tutkailee alkuhuuman ompeluksia, väliin ihan hävettää. Mutta se kuuluu asiaan, asiaan jossa harjoitus tekee mestarin. Olen jäätävä pilkun viilaaja (paitsi sit kun on tehnyt jonkun sauman neljästi uudestaan, saa viidennellä kerralla tulla millaista kuraa vaan, en korjaa!). Monesti sanon Jaakolle nopeasti tekeväni Niilolle paidan ja tiedän jo aloittaessani puhuvani sujuvasti p*skaa. Siihen menee vähintään se kolme tuntia. Mikä ei ole nopeasti edes omalla mittapuullani. Mutta mieluummin korjaan omaan silmään pistävät virheet (vaikka sitten viidesti) kuin että valmiiksi saatuani myttään vaatekappaleen kaapin perälle ja unohdan sinne. Käyttöön asti niiden pitää päästä, ei tässä muuten ole mitään järkeä - edes rahallisesti.
Olen kokeillut useampaa tyyliä tehdä mm. hihansuun huolittelut ja nyt tuntuu, että olen löytänyt sen itselle mieluisan tavan tehdä. Tyylejähän on yhtä paljon kuin on tekijöitä.
Viimeistelyn jälkikin alkaa miellyttää omaa silmää, ilman että tarvitsee liioin hävetä kun huomaa, että kauppareissulla lapsella onkin päällä se mutsin kirosanoin maailmaan saateltu riepuparka. Ja siis pakko myöntää, tulee manattua aika paljon. Ei uskoisi, että mielenterveyteni kannalta tärkeä asia saa manaamaan niin paljon. Mutta kun neula vääntyy tai kun saumurin lanka katkeaa ennen aikojaan, pistäähän se potuttamaan... Siksi yritänkin ommella silloin kun lapset on päikkäreillä. Ei ehkä parasta ulosantia pienille korville :'D

Tässä viimeisimmät, samalla myös varmaan ensimmäiset, jotka tuli kuvattua ihan järkkärilläkin, pelkän puhelimen kameran sijaan.. Instaanhan nämä kaikki aina päätyvät, sinne päivittyy useamman kerran viikossa uudet aikaansaannokset ;)
Noshin kankaista molemmat, Tiikeri kuosista tuli pitkähihainen, kaula-aukon huolittelin sujuvasti saumurilla samaisesta kankaasta tehdyllä suikaleella. Päälle vielä suoraommel joka pitää tuon saumurin sauman(?) siististi paikoillaan. Hihansuut ja helman ompelin onnistuneesti (jo oli aikakin) kaksoisneulalla. Melkoinen saavutus. Niin paljon tuli tapeltua makkaralle menevän kaksoistikin kanssa..
Keltainen BMX kuosinen on t-paita, himpun pidemmällä hihalla. Hiha tulee kyynärtaipeeseen asti, mikä ei alun perin ollut ihan tarkoitus, mutta näytti Niilon päällä yllätävän hyvältä. Saatan jopa käyttää hihanmittaa toistekin! Siinä samaiset huolittelut.
Kaavana olen käyttänyt malliltaan Niilolle passelia Ottobren Mr. Bear mallia (6/13) koossa 98. Sillä erolla että olen lisännyt pari senttiä helmaan ja hihoihin, jotta saan pidemmän käänteen.
Ensi kerralla yritän saada kuvattua myös käyttäjän päällä, eihän näistä muuten kukaan tiedä onko onnistuneita vai ei.
 
Nyt, Hyvää Yötä.
 
Miia


4 kommenttia:

 1. Hei kerros että millä spekseillä pääsit samalle aallonpituudelle kaksoisneulan kanssa? Mä en oo viime aikoina jaksanut ees kokeilla, kun aikaa ja energiaa on tosi vähän. Oon siis vetänyt melkein kaiken hunajakenno-ompeleella :) Mulla kaksoisneula vetää aina sen makkaran neuloksen keskelle. Sitä saa vähennettyä vähän löysäämällä ylälangan öh mikä se on, kiristystä (en nyt juuri saa näitä termejä oikein päähäni suomeksi), mutta se johtaa sihen että taustapuoli on ihan karsee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun kikaksi paljastui pidempi tikki. Mun koneessa kun ei saa alalangan kireyttä säädettyä erikseen, mikä monilla ilmeisesti on auttanut tuohon makkaraongelmaan :D Mutta siis langankireys (ilmeisesti sitten molempien) aika pieneksi, 2-3 (asteikko 9 asti) ja tikin pituus vähintään 4, kun se automaattisesti antaa suoraompeleelle mun koneessa 2,5. Ei siitä taustapuolesta taida kaunista saada millään kikalla, mutta jos helman käänne on reilu, niin se ei sieltä niin paista silmään. Pieni makkara tuohon edelleen tulee, mutta se on varmaan vain hyväksyttävä tai hankittava peittari :D

   Poista
  2. Aa kiitos vinkistä! Alalangan kireyden säätämiseen ei munkaan koneen käyttöohje ainakaan sano mitään. Kai sitä sais siitä puolakotelon ruuvista kuitenkin säädettyä, kokeilinkin kerran varovasti, mutta emmä kyllö mitään eroa huomannut. Tällä siis mennään seuraavaksi! Tilasin just ebaysta kantinkääntäjänkin, joten kohta kelpaa ainakin teoriassa huolitella kauluksia ja hihansuita :)

   Poista
  3. Mä en omastani löytänyt edes ruuvia jota vois kokeilla :D Muakin vähän himottais tuo kantinkääntäjä. Taidan jäädä odottelemaan sun käyttökokemuksia ;)

   Poista