20.5.2014

Kestomultaus kynsien alla

Kelit hellii, ei voi muuta sanoa! Eilen Niilon päiväunien aikana käristin itseäni ihan huolella, terassin lämpötilojen paukutellessa +33,4 asteessa. Se tunne kun makaa aivan liikkumatta ja lämpö väreilee iholla. Se on kuulkaa kesä nyt, jos ette vielä itse moista havaintoa ole tehneet ;)

Viikonloppu oltiin totaalisen out. Siis aamusta iltaan ulkona. Nypittiin rikkoja nurmikolta, tehtiin "hiekkalaatikkoa", pestiin mattoja, juostiin Urhon kanssa rinkiä mätsäreissä, siirreltiin kiviä ja ihmeteltiin kasvua kaikkialla. Jalkapohjissa kestopigmentointi ja kynsien alla sentin kerros multaa. 

Kirjopikarililjat hämmästyttävät aina vaan, vuodesta toiseen kauneudellaan. Niilon 1-vuotispäivän kunniaksi istuttamani Komeaonnenpensas (ylinnä) oli istutushetkellä keltaisenaan kukkia, nyt kukat ovat vaihtuneet vihreisiin lehtiin. On tosin II-vyöhykkeen laji (olemme nelosella), mutta myyjä sanoi sen olevan kestävämpää sorttia, ja menestyvän kyllä, jos paikka vain on suotuisa ja suojaisa. Nähtäväksi jää kuinka suotuisa tuo paahteinen terassin edusta on. Talvella talo blokkaa ainakin pahimmat pohjoisen viimat. Soisin sen menestyvän, sillä 55e pensaasta tuntuu aika kovalta hinnalta, jos sen kuolo korjaa ensimmäisen talven jälkeen.. 
Kasvihuoneen paikka ammottaa edelleen tyhjyyttään, tarkastuskaivoa lukuunottamatta. Typerät sähkölaskut pilaavat kaiken..
No mutta, ennen kuin vaivun synkkyyteen, suuntaan äkkiä aurinkoon, kukkapenkkien ympärille pyllistelemään. 
See ya!

-Miia-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti