17.10.2014

Auttakkee... Kokemuksia näytön kalibrointilaitteista?

Tuskailen jokaikinen kerta kuvien värisävyjen kanssa kun päivitän blogia. Siis ongelmahan on se, että kuvat näyttävät aivan erisävyisiltä eri ruuduilta. Mikä on se oikea sävy? Miltä se kuva oikeasti näyttää muille, entä tulostettuna? Raivostuttavaa. 
Meillä on vanha (-09) iMac, jolle on nyt asennettu Lightroom, jolla kaikki kuvani muokkaan. Jossain lojuu myös Acerin läppäri, mutta se kaatuilee omia aikojaan ja sillä mikään vähänkään aikaa vaativa homma on mahdotonta juuri sen arvaamattomuuden takia. Sillä kuvat näyttivät aina hyvälle, kirkkaille ja värit kohdillaan, miellytti silmää. Sitten menin päivittämään ompun ja aloin taas tauon jälkeen käyttämään sitä ja - kääk. Kuvat ovat ihan kaameita. Niin jotenkin - tunkkaisia. Rämppään hullunlailla kirkkaus namiskaa mutta se on tapissaan. Puhelimellakin kuvat näyttävät kirkkaammilta. Mihin tässä nyt sitten luottaa? Onko iMacin näyttö nyt vain aikansa elänyt vai voisiko kalibrointilaitteesta olla apua? Tämä on yksi syy miksi blogin päivittäminen tahmaa, koska kuvat eivät sävyiltään tunnu koskaan miellyttävän itseäni ja kuitenkin kuvilla tätä blogia teen.. 
En ole valmis upottamaan montaa sataa kokeilumielessä, joten jos jollakin on kokemuksia koti-/harrasttelijakäyttöön tarkoitetuista halvemman luokan laitteista, ottaisin mielelläni vastaan. Kiikarissa esim. ColorVision DataColor Spyder4Pro

Apuja kaivaten,
Miia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti