28.10.2014

Huonejärjestely pohdintaa

Rupesin pohtimaan (lähinnä itsekseni juonimaan, Jaakolta ei herunut kuin ärsyyntynyt tuhahdus koko ajatukselle) huonejärjestelyämme uusiksi. Meillä on kolme makuuhuonetta, joista ainoa alakerrassa sijaitseva on vieras-/työhuone käytössä (voi lukea myös varasto). Yläkerrassa sijaitsee iso makkari, joka on meidän käytössämme, ja Niilolla oma pienempi vaatehuoneellinen soppensa. Mutta nyt kun Niilo on saamassa seuraa, mietin kuinka järjestää tilat mahdollisimman toimiviksi?
Myönnän, iso makuuhuoneemme on iso, ehkä hieman liiankin pelkkään nukkumiseen. Mutta rakastan sen ilmavaa fiilistä, ei seinät kaadu niskaan. Toisaalta tarvitseeko nukkumiseen uhrata niin paljon neliötä?
Niilon huone on sopiva yhden pienen pojan tarpeisiin, mutta entä kun huoneeseen pitäisi laittaa toinen sänky ja lelutkin ovat lisääntymään päin, joka tarkoittaa myös säilytysratkaisujen pakollista lisäämistä. Epäilen vahvasti, etteivät lapsemme tule mahtumaan siinä huoneessa heille varattuihin neliöihin, ainakaan kauaa.
Haaveissa on, että jonain päivänä (tähän voi mennä vuosia), tupamme on leluvapaa alue, mutta se edellyttää lapsille isoa omaa huonetta romppeille ja leikkeihin. Alkuun lapset menevät varmasti sulavasti yhdessä huoneessa. Myöhempää puljausta en jaksa nyt edes miettiä, varhaisteiniaikaan mennessä on varmaan jo uudet seinätkin ympärillä.
Siispä lastenhuoneen suunta ei voi olla kuin yläkerrassa talon toiseen päätyyn, meidän makkariimme. Sori isi, voi olla, että menee sitten tapetit vaihtoon, mutta lupaan, etten laitata enää toisia tapetteja ;) Sitten onkin vain mietittävä siirtäisikö oman punkkansa pieneen vaatehuoneelliseen huoneeseen yläkerrassa, jossa kesällä tolkuttoman kuuma vai alakertaan "omaan rauhaan", josta löytyy kesällä talon ainoa nukuttava huone. Toisaalta tuntuu tyhmältä siirtää vieras-/työhuone, jossa ei nytkään kukaan vietä aikaa, yläkertaan, huoneeseen jossa on vaatehuone. Niin no, vieraat voisivat aina yhden yön visiittiensä ajaksi viikata vaatteensa kauniisti heille tarkoitettuun vaatehuoneeseen. Kuulostaa ajatuksen tasollakin tyhmältä.
Oli siirto mikä tahansa, menee seinien pinnat uusiksi. Maalattavia pintoja, thänks kiitos mulle heti.

Tässä kirjoittaessahan tämä jo oikeastaan aukesikin itselle. Alakerta taitaa vielä tällä erää pysyä vieraiden käytössä, yläkerta oman väen. Täytyy kyllä mittailla mahtuuko meidän sänky edes pieneen makkariin ennen kuin menee repimään tapetit ja maalaamaan seinät :D

Ai niin, tielläni on vain yksi este - mies. Siinä onkin raivaaminen. Paitsi jos pyöräytän koko yläkerran yksin päiväsaikaan, kjeh kjeh ;)

Miia
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti